Revoort bestrijdt
de eiken- processierups

Revoort maakt ruimte voor het bestrijden van de eikenprocessierups

Voor de bestrijding van de eikenprocessierups maken wij gebruik van onze expertise en werkwijze op het gebied van asbestsanering. Zo kunnen wij de bestrijding op een veilige en verantwoorde manier voor u uitvoeren met respect voor Flora en Fauna.

Gemeenten, provincies en waterschappen zijn verantwoordelijk voor de bestrijding van de eikenprocessierups in openbare omgevingen. Particulieren, bedrijven, zorginstellingen, scholen, maar bijvoorbeeld ook campingeigenaren moeten er zelf voor zorgen dat de eikenprocessierups geen overlast veroorzaakt in de omgeving.

Heeft u een nest(en) van de eikenprocessierups gesignaleerd? Neem dan contact op met Revoort om deze zo snel mogelijk te laten verwijderen.

Vraag nu een offerte aan!

Met al onze werkzaamheden, of het nu gaat om slopen, saneren of om het bestrijden van de eikenprocessierups, leveren wij een bijdrage aan een gezonde en veilige woon- en/of werkomgeving!

Wij helpen u graag met het bestrijden van de eikenprocessierups en ontzorgen u volledig.

 

Bestrijding eikenprocessierups

Wij werken met specialistische industriële stofzuigers die microfilters bevatten. Hiermee worden de rupsen en nesten verwijderd. Na het verwijderen worden de rupsen verzameld, verpakt en conform de adviserende richtlijnen afgevoerd naar een afvalbedrijf.

Kosten bestrijden eikenprocessierups

Wanneer u contact met ons opneemt over eikenprocessierups bestrijding, komen wij indien nodig eerst ter plaatse om de ernst van de situatie te bepalen. Op basis hiervan kunnen we u een nauwkeurige indicatie van de kosten geven. Zo weet u direct waar u aan toe bent.

De eikenprocessierups

Vanaf april komt de eikenprocessierups weer tevoorschijn. Het is belangrijk om de eikenprocessierups bestrijding zo snel mogelijk te laten plaatsvinden omdat dit ongedierte een echte plaag kan worden.

Nesten eikenprocessierups

De eikenprocessierups is vaak in grote hoeveelheden in nesten aanwezig in één boom. Ze eten de eiken vaak volledig kaal. Echter, gezonde eikenbomen ondervinden hier weinig hinder van. Zij krijgen het volgende jaar weer nieuwe bladeren.

Eikenprocessierups bedreiging voor de gezondheid

Wel vormt de eikenprocessierups een bedreiging voor de gezondheid van mensen. Wanneer de brandharen van de rups in aanraking komen met de huid, ontstaat er een huiduitslag die gepaard gaat met hevige jeuk. Ook kunnen er klachten als irritatie aan de ogen of luchtwegen ontstaan.

Eikenprocessierups ook schadelijk voor dieren

Ook voor dieren, met name honden is de eikenprocessierups schadelijk. Zij krijgen voornamelijk last van de ogen, lippen en tong.

Eikenprocessierups niet zelf verwijderen!

Bestrijding van de processierups kunt u echter niet zelf. Doet u dit wel, dan kunnen de brandharen in uw ogen komen, met alle gevolgen van dien. En enkel het afzetten van een besmette boom is goed bedoeld, maar heeft helaas geen zin. De brandharen worden meegenomen door de wind en daarom moet u er minstens 30 meter vandaan blijven.

De eikenprocessierups bestrijding dient op de juiste manier gedaan te worden zodat zo veel mogelijk rupsen verwijderd worden en er geen brandharen in de lucht terecht komen.

Heeft u een nest(en) van de eikenprocessierups ontdekt in uw eiken? Neem dan gelijk contact op met Revoort om deze zo snel mogelijk te laten verwijderen.

Vraag nu een offerte aan!